SEO optimizacija

SEO

Ostvarite visoke pozicije na Google tražilici i povećajte broj posjetitelja. Prestignite konkurenciju, proširite doseg i privucite relevantne korisnike

Primite ponudu

SEO podrazumijeva optimizaciju vaše stranice za visoke pozicije na organskim (besplatnim) rezultatima pretraživanja za određene ključne riječi koje korisnik upiše u tražilicu.

Da bi se visoke pozicije ostvarile potrebno je posjedovati širok spektar znanja i iskustva iz područja Internet marketinga, te dobro razumjeti kako tražilice funkcioniraju.

SEO optimizacijom ostvarujete visoke pozicije na Google tražilici i dovodite ciljane posjetitelje (jer vas posjećuju potencijalni kupci koji aktivno traže ono što nudite). Tako povećavate kvalitetan promet na stranicama što može utjecati na povećanje prodaje.

Kako SEO funkcionira

Razumjeti SEO je jednostavno - korisnik u Google upiše ključnu riječ, a cilj SEO optimizacije je da se vaša stranica pojavljuje na što višoj poziciji na besplatnim rezultatima pretraživanja.

Kako vam ostvarujemo visoke pozicije na Google tražilici?

Ukratko, razlikujemo 3 dijela na kojima je potrebno raditi:

  • Tehnička i onpage optimizacija stranica - ovdje podrazumijevamo poboljšanje brzine otvaranja web stranice, gradnja internih/eksternih linkova, kreiranje Title tagova, meta opisa, optimizacija ključnih riječi u tekstu, optimizacija naslova i podnaslova, podešavanje slika i alt tagova itd.
  • Content marketing - kreiranje jedinstvenog i kvalitetnog sadržaja ima izuzetno važnu ulogu u rangiranju stranice na tražilici. Pomažemo vam kreirati vrhunski kvalitetan i edukativan sadržaj jer bez odličnog sadržaja nema uspješne SEO kampanje.
  • Promocija sadržaja - gradimo autoritet vaše web stranice tako što promoviramo vaš sadržaj na autoritativnim portalima i blogovima relevantnim za vašu industriju.

Često postavljana pitanja

Koje su prednosti i zašto mi treba SEO?

Precizno targetiranje i privlačenje relevantnih korisnika na stranicu: Vaš site se prikazuje korisnicima koji traže vaše proizvode ili usluge što znači da precizno targetirate i dovodite korisnike koji traže i zainteresirani su za vaše usluge.

Povećanje prometa na web stranicu.

Uspješnom SEO kampanjom ćete povećati posjećenost svoje web stranice.

Povećanje prodaje i upita

Kao posljedica povećanja prometa od korisnika koji traže vaše usluge, realno je očekivati i porast upita i prodajnih rezultata koje ostvaruje vaša stranica.

Cijena

SEO nije besplatan (ipak se plaćaju resursi koji će vas dovesti na visoke pozicije - od vašeg vremena pa do angažiranja stručnjaka) ali ne plaćate za promet koji dovodite na svoju web stranicu.

Branding i povjerenje

Korisnici vjeruju Google-u i asociraju visoke rezultate na tražilici s kredibilitetom tvrtke. Imaju povjerenja da Google zna odraditi najbolji rezultat za njih. Tako da što su vaše pozicije bolje i povjerenje korisnika prema vama raste.

Mjerljivost

Rezultati SEO kampanja su mjerljivi i može se pratiti napredak.

Kolika je cijena SEO usluge?

Cijena se određuje individualno za svakog klijenta s obzirom na to da svaki klijent zahtijeva specifičan pristup. Prilikom definiranja cijene treba uzeti u obzir postojeće stanje, kvalitetu stranice, trenutne pozicije, konkurenciju, željene ključne riječi itd. tako da cijena usluge ovisi o kompleksnosti kampanje. Generalno imamo dvije cijene - jedna je za jednokratni setup (on-page i tehnička optimizacija) i mjesečno upravljanje kampanjom.

Koliko je vremena potrebno da se ostvare pozicije?

SEO je dugoročan proces i za razliku od Google Ads ovdje nemamo potpunu kontrolu nad riječima i njihovim pozicijama. Kod SEO optimizacije je stvar dosta individualna i ovisi o mnogo faktora - prije svega konkurencije. Tako da ne postoji točno pravilo, ali generalno možemo reći da za prve vidljive rezultate može proći i do 5-6 mjeseci.

Ostvario sam visoke pozicije, mogu li sada prestati raditi SEO?

Jednom kad ste ostvarili pozicije možete očekivati da ćete ih zadržati, ali preporuka je ne fokusirati se samo na dostizanje određene pozicije nego na kontinuiran rast organskog prometa. Prema tome je preporuka stalno razvijati SEO i posjećenost stranice.

Kako biti prvi na Googleu?

To Google određuje i to ne možemo kontrolirati, ali možemo kontrolirati svoje aktivnosti. Ako se potrudite korisniku dati najbolji odgovor na njegov upit i pružite mu vrhunsko iskustvo na svojoj stranici možete očekivati rezultate ;-)

Tko piše sadržaj?

To ćemo se posebno dogovoriti, ali trebate biti svjesni da je vrhunski kvalitetan, jedinstven i edukativan sadržaj temelj uspješne SEO kampanje. U idealnom slučaju sadržaj piše educirana i stručna osoba koja najbolje poznaje tematiku o kojoj se govori.

Želite dobivati više upita i povećati prodaju?

Opišite nam svoje poslovanje kako bismo Vam pomogli ostvariti ciljeve.

Primite ponudu